Nieuws

Officiële aftrap Gezinsdagbehandeling

7 dec 2021

Met het doorknippen van het lint en het afschieten van confetti kanonnen hebben we het Gezinsdagbehandelingspand officieel en feestelijk, maar in klein intern gezelschap, geopend. Het team was bijna voltallig aanwezig. In verband met Covid had iedereen zich vanmorgen laten testen, zodat we elkaar toch even live konden zien.
 
De gezinsdagbehandeling is voor gezinnen waar het “5 voor 12 is”. Gezinnen met kinderen tot 12 jaar die zijn vastgelopen in hun functioneren, waardoor de gezinsontwikkeling en de individuele groei van de gezinsleden belemmerd wordt. Hierbij heeft de ambulante inzet van hulp te weinig effect omdat de problematiek te complex is. Dit omdat er ontwikkelingsbedreiging speelt en er onvoldoende zicht is te krijgen middels ambulante inzet op de veiligheid en gezinsdynamiek.
 
Doelen waaraan in de gezinsdagbehandeling wordt gewerkt zijn vergroting van opvoedingsvaardigheid, verbeterde communicatie in het gezin, ontwikkelen van betere emotieregulatievaardigheden en het kunnen omgaan met spanning.
 
Op 10 januari starten we met de eerste groep gezinnen.

Meer informatie of aanmelden: 050 523 94 94 (bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 – 12.30 u) aanmelding@elker.nl