Nieuws

Informatiebijeenkomst gezinshuizen 13 december    

1 dec 2022

Steeds meer kinderen worden succesvol opgevangen in deze huiselijke en tegelijkertijd professionele omgeving. De vraag naar deze vorm van jeugdhulp groeit. Daarom organiseren we in samenwerking met de gemeente Westerkwartier een informatiebijeenkomst, bedoeld voor iedereen die betrokken is bij of geïnteresseerd is in gezinshuizen, zoals aspirant (behandel)gezinshuisouders en verwijzers.

Een gezinshuis is een kleinschalige vorm van jeugdhulp in huiselijke sfeer. De kinderen en jongeren wonen bij jou in huis en worden hiermee onderdeel van jouw gezinsstructuur en gezinscultuur. Het is wel belangrijk dat de eigen ouders en het netwerk een passende plek houden in het leven van het kind of de jongere. Als gezinshuisouder is je doel om de kinderen en jongeren mee te laten doen in de gewone aspecten van het gezinsleven en de bescherming en geborgenheid te laten ervaren die een gezin biedt. Je werkt samen met het zorgteam rondom het kind of de jongere. Gezinshuisouders hebben minimaal een MBO-opleiding in de zorg en zijn geregistreerd.

Naast gezinshuizen bestaan er behandelgezinshuizen. Hier zijn de gezinshuisouders professionals met behandelervaring. Ook voor deze vorm van opvang zoeken we nieuwe gezinshuisouders. Behandelgezinshuizen bieden kortdurende behandeltrajecten. Meestal in intensieve samenwerking met andere partijen en het eigen netwerk van de jongeren of kinderen.

De bijeenkomst vindt plaats in het Gemeentehuis Leek, Tolberterstraat 66, 9351 BJ Leek

13 december van 15.00-17.00 uur.

Op deze bijeenkomst zal één van de gezinshuisouders van het bestaande behandelgezinshuis aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.

Wij komen graag in contact met iedereen die geïnteresseerd is gezinshuisouder te worden of over dit onderwerp meer te weten. Aanmelden kan door een mail te sturen aan partnervan@elker.nl