Nieuws

''Ik heb angsten overwonnen''

3 feb 2020

Bij Handmade Hopes leren jongeren die door hun persoonlijke situatie tijdelijk niet naar school gaan of kunnen werken, waar hun talenten liggen. Eind augustus 2019 nam Dory afscheid bij Handmade Hopes, locatie concept store. Via het doelgroepenregister van het UWV kon ze bij de Hema aan de slag. Inmiddels zijn we een half jaar verder en wij zijn benieuwd hoe het nu met haar gaat. In dit verhaal vertelt Dory hoe zij de afgelopen maanden na Handmade Hopes heeft ervaren. 

''De periode na Handmade Hopes is erg stressvol geweest. Dat maakte het werken bij de Hema soms lastig. Gelukkig heb ik hele fijne mensen om mij heen waar ik altijd terecht kan. Ik trok meteen aan de bel bij mijn jobcoach, de Hema en mijn moeder toen het even niet meer ging. Samen gingen we op zoek naar oplossingen.

Veel overwonnen

Ik kan wel zeggen dat ik best trots ben dat ik zelf actie heb ondernomen. Voordat ik bij Handmade Hopes terecht kwam, zat ik vooral op mijn kamer. Het enige wat ik op een dag deed was slapen en YouTube filmpjes kijken doordat ik veel last had van angsten. 
Via de leerplichtambtenaar kwam ik uiteindelijk bij Handmade Hopes terecht. Hier bloeide ik helemaal op. Ik vond de werkzaamheden van het onderhouden van een winkel ontzettend leuk, maar ik vond mijn draai pas echt bij het maken creatieve opdrachten. In de concept store waren mijn favoriete bezigheden; borduren, producten uitpakken, prijzen en opruimen.

Ik zie hoeveel ik gegroeid ben tijdens mijn periode bij Handmade Hopes. Ik heb echt heel veel geleerd en daar ben ik erg bij mee. De grootste overwinning voor mezelf was om in stapjes te leren om in mijn eentje naar een winkel te gaan om iets te kopen. 

Toekomstdroom

De tijd bij Handmade Hopes maakte mij actiever en ik durfde weer nieuwe stappen te maken. In de toekomst hoop ik steeds meer momenten te hebben waarop ik geen angsten meer ervaar. Mijn toekomstdroom is iemand ontmoeten met wie ik kan reizen naar warme landen om vanuit daar te werken als mediavormgever.''