Bijeenkomst over traumasensitiviteit op 1-11

Algemene vragen

050-5239500

Print pagina

Bijeenkomst over traumasensitiviteit op 1-11

Geplaatst op: 19 september 2016

Elker organiseert dinsdag 1 november een informatie-bijeenkomst over TRAUMASENSITIVITEIT voor de Centra voor Jeugd en Gezin medewerkers en de Wij- team medewerkers in de provincie Groningen.

Zien en horen we wel alles? Oog en oor voor trauma

Per jaar zijn ruim 118.000 kinderen slachtoffer van een vorm van kindermishandeling. Een deel van deze kinderen ontwikkelt traumaklachten die een negatieve impact hebben op hun ontwikkeling. Het is belangrijk dat ouders en professionals adequaat kunnen reageren op kinderen met traumatische ervaringen. Traumasensitiviteit zorgt ervoor dat het kind (en de ouders) zich veilig kan ontwikkelen. Dit is een gedeelde zorg van de CJG’s , de WIJ-teams en de tweedelijns voorzieningen.

De bijeenkomst zit vol. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Inhoud bijeenkomst

Niet elke ingrijpende gebeurtenis is traumatisch. Veel kinderen herstellen spontaan. In deze informatiebijeenkomst voor professionals wordt besproken wanneer u kunt spreken van een trauma. Wat de signalen zijn van trauma’s en de impact daarvan. Er vindt een uitwisseling plaats over ieders eigen rol in het voorkomen, signaleren, motiveren en behandelen van trauma.

Aanmelden? (Vol, niet meer mogelijk)

Waar: Elker, Haydnlaan 6 Groningen

Wanneer: 1 november van 15.00-17.00 uur

Spreker: Elly Voorintholt (cognitief gedragstherapeut, EMDR practitioner en gedragswetenschapper Traumateam Elker)

Kosteloos aanmelden, voor 26 oktober via m.scholma@elker.nl

Download hier de uitnodiging.