Nieuws

Nieuws

Bezoek gemeenteraad

28 jun 2022

Volle bak én tafel afgelopen woensdag tijdens het werkbezoek van de eind maart dit jaar geïnstalleerde gemeenteraad van Groningen. Een brede, zeer geïnteresseerde delegatie van o.a. de woordvoerders Jeugd van bijna alle fracties kwam bij ons op de Haydnlaan langs.

Een introductie in het werk van onze medewerkers: de jeugdhulp, het onderwijs en onze organisatie, leidde al tot mooie vragen en gesprekken. Dat we vervolgens ons bezoek ook even mee konden nemen in de praktijk was waardevol. Dat is tenslotte waar het gebeurt. Elke dag. We keken mee bij een kleinschalige voorziening, een relatief nieuwe woonvorm voor jongeren waar behandelen, begeleiden en wonen wordt gecombineerd in een huiselijke omgeving. Ook het team dat gespecialiseerd is in hulp bij complexe scheidingen vertelde over hun werkwijze, de ontwikkelingen en samenwerking met ouders, verwijzers en andere instanties.

Wat goed dat we aan het eind van dit, wat ons betreft zeer geslaagde bezoek, in gesprek konden gaan met elkaar over onze visie op de toekomst, dilemma's en stippen op de horizon. Én dat we ook wat meekregen: laten elkaar wat vaker opzoeken. Een goede raad, die we absoluut gaan opvolgen!