Activiteiten Week van de Pleegzorg

Algemene vragen

050-5239500

Print pagina

Activiteiten Week van de Pleegzorg

Geplaatst op: 24 oktober 2018

Van 31 oktober tot en met 7 november is de landelijke Week van de Pleegzorg. Elker heeft zo’n 450 pleegouders die tijdelijk of voor langere tijd voor een pleegkind zorgen. In de week van de Pleegzorg willen we extra waardering naar hen uiten en hopen we nieuwe mensen te bereiken om na te denken over het pleegouderschap, want we komen nog altijd pleegouders te kort.

Informatieavonden

Tijdens deze week, en vlak er na, zijn er informatieavonden over pleegzorg. Deze avonden organiseren we in gezamenlijkheid met de andere pleegzorgorganisaties in Groningen: Leger des Heils, William Schrikker Pleegzorg en Timon. Gemeenten in de provincie faciliteren de avonden en wij zorgen samen voor de invulling. Denk je zelf wel eens na over het pleegouderschap of ken je mensen die er wel eens over nadenken? Kom dan naar een informatieavond bij jou in de buurt. De informatieavonden zijn geheel vrijblijvend:

Vlagtwedde, Partycentrum Rendering, Schoolstraat 8
5 november, 20.00-22.00 uur 

Haren, Cantersveen 4
6 november, 20.00-22.00 uur

Zuidhorn, Hooiweg 9
6 november, 20.00-22.00 uur

Veendam, Raadhuisplein 5
12 november, 20.00-22.00 uur

Winsum, De Meeden 1
13 november, 20.00-22.00 uur

Waardering door wethouders

Verschillende gemeenten zetten pleegouders tijdens de Week van de Pleegzorg in het zonnetje. Daarnaast willen ze ook graag met pleegouders in gesprek. In de volgende gemeenten wordt iets georganiseerd, al dan niet met de Stichting Pleegwijzer, de onafhankelijke belangenbehartiger van pleegouders in Groningen en Drenthe.

Westerkwartier (Zuidhorn, Leek, Grootegast, Marum)
31 oktober 20.00 uur Koffiecontactmoment van Stichting Pleegwijzer. Wethouder Nederveen (Zuidhorn) schuift aan samen met beleidsmedewerker en medewerkers van het CJG.

Stadskanaal
5 november 10.30 uur. De gemeente Stadskanaal nodigt pleegouders uit in buurtcentrum Maarswold, Utrechtselaan 138 te Stadskanaal. De burgemeester schuift aan samen met beleidsambtenaren. Zij willen graag in gesprek met pleegouders. Aanmelden kan via: communicatie@stadskanaal.nl

Veendam en Pekela
7 november 10.30 uur Koffiecontactmoment van Stichting Pleegwijzer. Wethouder (Veendam) en beleidsmedewerker schuiven aan. Ook de wethouder van Pekela probeert aan te schuiven.

Het Hogeland (Bedum, de Marne, Winsum, Eemsmond)
12 november 19.30 uur. Gemeente Het Hogeland nodigt pleegouders uit in dorpshuis Zijlvesterhoek, Achterweg 1 te Onderdendam. Wethouders en de beleidsmedeweker schuiven aan om te vertellen hoe jeugdhulp in de gemeente georganiseerd is en te luisteren naar verhalen van pleegouders. aanmelden kan via Ida Noordhof: i.noordhof@eemsmond.nl.     

Westerwolde
Pleegouders in deze gemeente krijgen binnenkort een ‘Westerwolde zorgcompliment’ van de gemeente als blijk van waardering. Daarnaast krijgen zij de mogelijkheid om op een later moment eens met de gemeente in gesprek te gaan.

Oldambt
Pleegouders in de gemeente Oldambt krijgen een bon die ze in kunnen wisselen voor een taart. Van deze taart kunnen ze met het hele gezin genieten.

Spandoeken bij sportverenigingen

Bij verschillende sportverenigingen in de provincie hangen spandoeken langs het veld met bijvoorbeeld de oproep: Tess zoekt een pleegvader die haar vanaf deze plek komt toejuichen. Op die manier hopen we ook weer nieuwe mensen te bereiken. Daarbij zetten de sportverenigingen waar mogelijk hun website, nieuwsbrief en/of sociale media in om uit te leggen waarom het spandoek er hangt en mensen aan te moedigen om naar een informatieavond te komen.