Print pagina

In een groep verwerken wat je hebt meegemaakt en ervoor zorgen dat het je niet meer belemmerd in je dagelijks leven.

Voor wie

Je bent maximaal 24 jaar en je bent seksueel misbruikt. Seksueel misbruik is als er iemand aan je zit en jij dat niet wilt.

Aanleiding

Jij bent niet de enige die zich schuldig voelt, die angstig is en nachtmerries heeft. Je concentratieproblemen hebben misschien alles met misbruik te maken. Je moet nog steeds aan het misbruik denken. Het gaat maar niet over.

Doel

Het doel is om het seksueel misbruik een plek in je leven te geven. Je leert jezelf weerbaarder op te stellen. Belangrijk is ook natuurlijk dat je weer positief leert te denken over jezelf.

Seksueel geweld!

Met wie kun je daar nou over praten? Je bent seksueel misbruikt. Je wilt er wel over praten maar met wie? Praten met andere jongeren die ongeveer even oud zijn, helpt!

Hoe lang duurt het?

Tussen de 15 en 18 keer komen jullie eenmaal per week bij elkaar. Gedurende de schoolvakanties ben je vrij. Een groep bestaat uit maximaal zes meiden of jongens.Via verschillende werkvormen komen allerlei onderwerpen aan bod. In de groep zul je merken dat:
• Jullie allemaal slachtoffer van seksueel geweld zijn;
• Jullie elkaar snappen;
• Jullie aan een half woord genoeg hebben.

Meedoen!

Als jij dat wilt, dan betrekken wij je (pleeg)ouders of andere voor jou belangrijke personen bij deze bijeenkomsten. Maar natuurlijk niet tijdens jouw bijeenkomsten maar op een ander tijdstip en in een andere ruimte.

Jouw doelen in het plan!

Bij het begin van de hulp wordt er een hulpverleningsplan opgesteld waarin staat aan welke doelen jij en je (pleeg)ouders willen werken. Na de laatste bijeenkomst van jouw Verwerkingsgroep volgt er een gesprek waarbij wordt teruggekeken hoe
de afgelopen periode is geweest voor jou en je (pleeg)ouders. Er wordt gekeken of de doelen zijn behaald en of de gesprekken voldoende zijn geweest. Soms is verdere hulp nog nodig.

Vragen?

Voor vragen hierover kun je terecht bij het Team Aanmelding en Advies: 050 – 5239494 of e-mail: aanmelding@elker.nl

Vakgroep Seksueel Misbruik