Print pagina

Samen met andere kinderen praten, waarvan de ouders ook gescheiden zijn.

Voor wie

Je bent tussen  7 t/m 18 jaar en je ouders gaan scheiden of zijn al gescheiden.

Aanleiding

Voor veel kinderen is het niet gemakkelijk als hun ouders gaan scheiden. Ineens staat je leven op z'n kop en verandert er heel veel. Het is fijn om met andere kinderen die hetzelfde hebben meegemaakt hierover te praten. Ook als het al langer geleden is gebeurd.

Doel

KIES helpt je om de scheiding van je ouders te verwerken en om te leren omgaan met de huidige situatie.
- Praten met andere kinderen waarvan de ouders ook gescheiden zijn
- Leren om met je ouders te praten over de nieuwe situatie
- Je weer beter te voelen en zorgen dat het goed gaat op school en in je vrije tijd
 

Achterliggende gedachte

Bij KIES word jij geholpen met hoe je het beste met alle veranderingen en moeilijke dingen om kunt gaan. Misschien snap je iets niet of ben je boos op je ouders. Misschien voel je je verdrietig over de scheiding en alles wat daarna veranderde. In de KIES-groep zitten allemaal kinderen van ouders die gescheiden zijn. Het is vaak fijn om te merken dat je niet de enige bent en dat er niks raars is aan al die gevoelens en gedachten die jij hebt.

Aanpak

Bij de KIES groep komen andere kinderen die hetzelfde meemaken als jij en twee KIES-coaches acht keer, een uur bij elkaar op de woensdagmiddag. Je kunt meedoen aan gesprekken, activiteiten in de sporthal, toneelspel, werkbladen maken, tekenen, luisteren naar de verhalen van de anderen of zelf vragen stellen en vertellen. Je beslist zelf of je iets wilt vertellen. Als je dit niet wilt, dan hoeft dit ook niet.

De KIES-groep kan je helpen om met moeilijke dingen om te gaan door te horen hoe anderen dat doen of door te oefenen hoe je iets wat je lastig vindt kunt vertellen of vragen. Of door met z’n allen oplossingen te bedenken. Misschien kan je er ook al best goed mee omgaan en heb jij juist tips voor andere kinderen. De meeste kinderen vinden het erg fijn om mee te doen.


In de KIES-groep wordt afgesproken dat alles wat er verteld wordt, vertrouwelijk is en niet wordt besproken met je ouders of met anderen.

Aanmelden

Meer weten over hoe jij je kunt aanmelden? Bel het gratis nummer: 0800-elkerhulp (0800-355374857)