Justitiële Jeugdinrichting (JJI)

School en activiteiten

Bij Elker laten we een jongere niet alleen naar zijn verleden kijken, maar vooral ook naar zijn toekomst. Onderwijs en werk spelen hierin een belangrijke rol.

Onderwijs

De school is gesitueerd in een ander gebouw, waar jongeren elke dag naartoe lopen, zoals dat in de vrije maatschappij ook het geval is. Elker biedt onderwijs en zorgt voor in- en externe stages en werkervaringsplaatsen. We werken samen in de opvang en behandeling van de jongeren. Samen kijken we welke vaardigheden een jongere bezit en waaraan hij nog moet werken. Voor elke jongere stellen we een perspectiefplan op.  

Werkplaats De Brug

In onze werkplaats 'De Brug' leren jongeren om in een bedrijf te functioneren. Er is hier een fabriekshal levensecht nagebouwd. Jongeren leren samenwerken, omgaan met leiding krijgen, werkritme en verantwoordelijkheid nemen. Soms kunnen jongeren tijdens hun verblijf in de JJI al bij een werkgever aan de slag. Wanneer een jongere een traject goed doorloopt, maken ze kans op een baan bij dit bedrijf.

Activiteiten

Bij Elker leren jongeren om hun vrije tijd zinvol in te delen. Speciale begeleiders stellen hiervoor activiteitenprogramma’s op. Zo zijn er doordeweekse activiteiten, weekend- en vakantieactiviteiten. In het weekend is er onder andere ruimte om te lezen, schilderen en sporten. De JJI van Elker beschikt over een sporthal, fitnessruimte, jeugdsoos en een bibliotheek. Er is een groot buitenterrein waar voetbal en volleybal kan worden gespeeld en waar gebruik kan worden gemaakt van een bootcamp baan.