Justitiële Jeugdinrichting (JJI)

Bezoek

De JJI van Elker is een gesloten inrichting, maar een jongere mag wel bezoek ontvangen. Dit kan twee keer per week: op de dinsdag- of de woensdagavond en op zaterdag of zondag. De JJI is een rookvrij terrein, er mag nergens op het terrein gerookt worden.

Bezoek doordeweeks

Alleen ouders, broertjes en zusjes mogen een jongere doordeweeks bezoeken. Dit kan op de dinsdag- of de woensdagavond.

Bezoektijden:

  • Dinsdagavond:     19:00 – 20:30 uur
  • Woensdagavond: 19:00 – 20:30 uur

Ouders worden regelmatig in staat gesteld om hun zoon op de leefgroep te bezoeken. Zij kunnen desgewenst mee helpen met koken, mee-eten en meedoen aan activiteiten. Het is belangrijk dat ouders weten hoe het leven van hun zoon er binnen de JJI uitziet.

Bezoek in het weekend

In het weekend kunnen er naast ouders, broertjes en zusjes andere familieleden of vrienden op bezoek komen.

Bezoektijden zaterdag & zondag:

  • 10:30 uur - 11:45 uur
  • 12:15 uur - 13:30 uur
  • 15:00 uur - 16:15 uur 

Bezoekregels

Per bezoek mogen maximaal vijf personen, waarvan maximaal vier volwassenen, tegelijk langskomen. Minderjarige bezoekers (jonger dan 18 jaar) moeten altijd worden begeleid door een volwassene. Verder moet bezoek zich altijd kunnen identificeren met een geldige ID-kaart, paspoort of rijbewijs.

Bezoekafspraak maken?

Bezoek moet van tevoren een afspraak maken. Bellen kan op werkdagen tussen 9.00 uur en 16.00 uur naar telefoonnummer (050) 851 45 10 (dit is het centrale telefoonnummer van JJI).

Post

Een jongere mag zoveel mogelijk brieven en kaarten versturen als hij wil. De post die een jongere ontvangt wordt gecheckt op verboden goederen.