Hulpaanbod

Dappere Dino's

6 - 8 jr

Op locatie

Wanneer een echtpaar gaat scheiden, dan is dat een ingrijpende gebeurtenis. Zeker voor een kind. Er verandert opeens veel in zijn leven en dit kan invloed hebben op de ontwikkeling. Met de coaching Dappere Dino’s helpt Elker jonge kinderen om de scheiding te verwerken.

Wat is Dappere Dino's?

Dappere Dino’s helpt kinderen om de scheiding te verwerken. In het programma leren kinderen onder andere omgaan met de veranderingen tijdens en na scheiden. Dappere Dino’s richt zich op het bevorderen van de mentale weerbaarheid van kinderen. In het programma speelt de handpop, een groepsdino met de naam Rex een centrale rol.

Veel voorkomende problemen

  • Kinderen maken een scheiding mee
  • Kinderen hebben een scheiding meegemaakt

Werkwijze

  1. Dappere Dino’s start met een telefonische intake met ouders. Daarna volgt een informatiebijeenkomst voor alle ouders.

  2. Het kind gaat naar de Dappere Dino groep. De groep komt twaalf keer bij elkaar. De kinderen praten over hun gevoelens en problemen en ontdekken dat zij niet de enige zijn die een scheiding hebben meemaakt. De kinderen oefenen spelenderwijs om stap voor stap goede oplossingen te vinden voor de problemen die ze tegenkomen.

  3. Na afloop van het traject volgt er een evaluatie voor alle ouders.

    Wat de kinderen bij de Dappere Dino’s bespreken, blijft vertrouwelijk. Behalve wanneer er punten zijn die met ouders besproken moeten worden.

Aanmelden

Voor Dappere Dino's is een verwijzing nodig van huisarts, Centrum voor Jeugd en Gezin of het sociale wijkteam. Bij een verwijzing zijn er geen kosten, dit geldt ook als er een beschikking van de rechtbank is.

Ga naar het volledige aanbod