Hulpaanbod

Behandelgezinshuisouders

4 - 10 jr

Lijkt het jou geweldig om van opvoeden je professie te maken? Ook als het gaat om het opvoeden van kinderen met forse problemen? En beschik je over een stabiele persoonlijkheid? Dan heeft Elker wellicht dé baan voor jou: wij zijn op zoek naar gezinshuisouders voor een behandelgezinshuis in Groningen-stad.

Wat is een behandelgezinshuis?

Een behandelgezinshuis vangt kinderen van 4 tot 10 jaar op die niet meer thuis kunnen wonen. Deze kinderen hebben bovendien complexe problemen, zoals ernstige trauma’s, waardoor ze (nog) niet klaar zijn om in een regulier (pleeg)gezin op te groeien. In een tijdsbestek van maximaal een jaar worden ze geobserveerd, gestabiliseerd en intensief behandeld. Daarnaast is het in stand houden van positief contact met het (pleeg)gezin van herkomst en uitbreiden van dit contact een belangrijk doel. Dat maakt dit gezinshuis een behandelgezinshuis. Het doel is duurzame (terug)plaatsing in het (pleeg)gezin. Eén behandelgezinshuis biedt plaats voor maximaal vier kinderen.

Wat doet een gezinshuisouder?

Gezinshuisouders runnen samen met hun partner, vriend(in), zus, broer of collega een gezinshuis. Zij zorgen 24 uur per dag voor de aan hun zorg toevertrouwde kinderen en bieden hen een stabiele en veilige omgeving. Als gezinshuisouder werk je intensief samen met het (pleeg)gezin omdat je wilt dat zij tijdens de plaatsing het contact met het kind goed houden of ontwikkelen en na de plaatsing weer de stabiliteit kunnen bieden die er nodig is. Daarom betrek je hen ook bij de behandeling. Daarnaast werk je als gezinshuisouder samen met verschillende zorgprofessionals die vanuit hun eigen vakgebied gespecialiseerde ondersteuning en behandeling bieden.

Wat verwachten we van je?

Behalve dat je stabiel en stressbestendig moet zijn, vragen we een hbo werk- en denkniveau. Ervaring in of met de jeugdzorg is zéér gewenst. Verder ben je iemand die zich goed kan inleven in de belevingswereld van een kind. Je bent positief ingesteld en je bent in staat om op een stimulerende en praktische manier invulling te geven aan de hulpvraag van elk kind. Daarnaast kun je met verschillende mensen en partijen goed samenwerken. Of je het vak van gezinshuisouder daadwerkelijk leuk vindt en of je er geschikt voor bent, stellen we samen vast na een uitgebreide selectieprocedure waarvan een talent assessment een onderdeel is.

Wat bieden wij jou?

Er zijn verschillende manieren waarop je als gezinshuisouder bij of met ons aan de slag kunt. In dienstverband of als zelfstandig ondernemer, vanuit een woning van Elker of vanuit je eigen woning. We staan open voor verschillende constructies en gaan hierover graag met je in gesprek.

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in het vak van gezinshuisouder in een behandelgezinshuis? Of heb je nog vragen of wil je meer informatie? Mail dan naar: partnervan@elker.nl 

 

Ga naar het volledige aanbod