Hulpaanbod

Begeleiding ouder zonder omgang

0 - 18 jr

Op locatie

Een scheiding heeft grote impact op het gezin. Soms kan het gebeuren dat een ouder hierdoor geen contact meer heeft met zijn/haar kinderen. Omdat de kinderen geen contact meer met de ouder willen of omdat contact wordt tegengehouden. Ook kan het zijn dat de rechter besluit dat ouders geen omgang met de kinderen mogen hebben. Hoe ga je hier als ouder mee om en hoe geef je dit gemis een plekje? Elker biedt ondersteuning.

Wat is begeleiding voor ouder zonder omgang?

Bij Elker vinden we dat iedere ouder het recht heeft op contact met zijn/haar kinderen. Door verschillende oorzaken kan dit soms (tijdelijk) anders lopen. Ook wanneer een ouder de kinderen niet meer mag zien, blijft diegene een ouder. Met de begeleiding van Elker leert de ouder omgaan met deze situatie, het gemis van de kinderen en de rol als ouder op afstand.

Veel voorkomende problemen

  • Ouders hebben een tijdlang geen contact meer met hun kinderen
  • Ouders hebben hun kinderen een tijdlang niet gezien
  • Omgang na scheiding

Stappenplan

  1. De emoties en de verwerking en acceptatie van de situatie.

  2. Het gemis van de kinderen een plek geven.

  3. Vormgeven van de rol als ouder op afstand.

Aanmelden

Ouders kunnen zich rechtstreeks, zonder verwijzing, aanmelden bij Elker. De begeleiding kost dan €75,00 per gesprek (1 uur). Wanneer er een verwijzing is via huisarts, Centrum voor Jeugd en Gezin of het sociale wijkteam, zijn er geen kosten aan de begeleiding verbonden. Dit geldt ook wanneer er een beschikking is van de rechtbank.

Ga naar het volledige aanbod