Print pagina

Helpen vasthouden wat je als gezin geleerd hebt.

Niet elk gezin kan na een intensieve ambulante gezinsinterventie direct zelfstandig verder, soms heb je gewoon nog even hulp nodig, zodat je kunt blijven oefenen met dat wat je geleerd hebt.

Wat is specialistische gezinsbegeleiding?

Een ambulant hulpverlener van Elker komt bij jou en je gezin thuis. Tijdens een SGB-traject oefen je verder met de aangeleerde vaardigheden die je hebt opgedaan tijdens een behandeltraject, op een laagdrempelige manier.

Wanneer specialistische gezinsbegeleiding?

SGB is er voor gezinnen die andere hulp hebben afgesloten maar nog hulp nodig hebben om hun leerdoelen vast te blijven houden. De duur en frequentie wordt op maat geleverd. Elk half jaar zal er een evaluatie plaatsvinden.

Hoe werkt SGB?

Binnen vijf dagen na de aanmelding nemen we contact met je op. We maken een eerste afspraak en het gezin krijgt meer informatie over de hulpverlening.

Stap 1: Samen met de gezinsbehandelaar (van de afgesloten hulp) heb je vastgesteld dat de doelen behaald zijn, maar dat het nog niet lukt om ze zonder hulp vast te houden. Hiermee gaan we aan de slag.

Stap 2: Door middel van diverse methodieken (rollenspellen e.d.) helpt de hulpverlener om met je de doelen aan de slag te gaan. Er is veel aandacht om elkaar leren kennen, je eigen verhaal kwijt te kunnen en er achter te komen wat je nodig hebt in de hulpverlening. Gezinnen hebben vaak veel hulpverlening gehad en daarom is het opbouwen van wederzijds vertrouwen erg belangrijk. Ook ondersteunen we jou en het gezin m.b.t. de afstemming met de andere betrokken hulpverleners.

Stap 3: Elk half jaar evalueren we met jou en de overige hulpverlening hoe het gaat. Er wordt dan gekeken naar wat goed gaat en wat er nog nodig is.

Mayra

“Ik had weinig vertrouwen in de hulpverlening, maar ik heb zeer veel gehad aan de ondersteuning en het luisterend oor van mijn hulpverlener.”

Deze zorg heeft heel veel meerwaarde voor ons gezin!

Over Specialistische Gezinsbehandeling

Aanmelden

Meer informatie over specialistische gezinsbegeleiding?  Neem contact op met het Team Aanmelding & Advies van Elker.