Hulpaanbod

Oudercoaching en scheiding

0 - 18 jr

Op locatie

Als ouders in een scheiding raken leidt dit tot allerlei vraagstukken en kunnen er problematische situaties ontstaan op verschillende gebieden. 

Wat is oudercoaching en scheiding?

Er zijn ook vraagstukken die ouders niet samen willen of kunnen oplossen. Hiervoor biedt Elker oudercoaching voor ouders individueel. Eén van beide ouders heeft bijvoorbeeld vragen over hoe om te gaan met vragen of gedrag van het kind. Pycho-eduactie voor en ouder kan dan helpend zijn. Tijdens de gesprekken onderzoeken we of het mogelijk/wenselijk is om een gezamenlijk gesprek(ken) te voeren met de andere ouder. Soms kan het gebeuren dat een ouder hierdoor geen contact meer heeft met zijn/haar kinderen. Omdat de kinderen geen contact meer met de ouder willen of omdat contact wordt tegengehouden. Ook kan het zijn dat de rechter besluit dat ouders geen omgang met de kinderen mogen hebben. Hoe ga je hier als ouder mee om en hoe geef je dit gemis een plekje?

Veel voorkomende problemen

  • Omgang na scheiding
  • Samenwerking ouders na scheiding
  • Situatie stiefouder in samengesteld gezin

Werkwijze

  1. De ouder wordt uitgenodigd voor een startgesprek. In dit gesprek wordt de hulpvraag van de ouder besproken. Welke vragen heeft de ouder? De vragen kunnen heel divers zijn. Aansluitend op de hulpvraag worden afspraken gemaakt over de vervolg gesprekken

  2. Er vinden 1 tot 4 gesprekken plaats met de bemiddelaar. Tijdens de gesprekken wordt in sommige gevallen, afhankelijk van de situatie, gekeken of er gesprekken wenselijk en/of mogelijk zijn met bijvoorbeeld de ex partner of één of meerdere kinderen.

  3. Na 5 gesprekken wordt gekeken of de hulpvraag beantwoord is en of er eventueel een vervolg of andere hulp nodig is.

Aanmelden

Ouders kunnen een verwijzing krijgen voor dit traject van het lokale wijkteam, de huisarts, medisch specialist of een professional van Centrum Jeugd en Gezin.

Ga naar het volledige aanbod