Print pagina

Lukt de opvoeding niet meer door allerlei problemen? Elker biedt hulp.

Het opvoeden van je kind(eren) gaat niet altijd vanzelf. Zeker wanneer er meerdere problemen zijn in je gezin. Niet alleen met opvoeding, maar bijvoorbeeld ook met schulden, relaties of een verslaving. Elker kan jou en je kind(eren) helpen. Dit doen we met Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG): een aanpak voor het hele gezin.

Wat is Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling?

Met Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling biedt Elker hulp bij je thuis. Onze hulp hangt af van de problemen die er zijn. We kunnen helpen met de opvoeding, maar ook met wonen, werk, instanties of je sociale netwerk. Het doel van de behandeling is dat jouw kinderen (weer) veilig thuis kunnen blijven wonen.

Wanneer IAG?

  1. Je ervaart als ouder problemen in de opvoeding.
  2. Daarnaast ervaar je problemen op andere gebieden: bijvoorbeeld met geld, wonen, werk, verslaving of in de relatie
  3. Je kinderen ervaren problemen met gedrag en ontwikkeling

Hoe werkt IAG?

Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling bestaat uit drie stappen. De hulp die wij bieden wordt afgestemd op de problemen die jij en je gezin ondervinden.

Stap 1: Samen met een gezinsbehandelaar van Elker breng je in kaart welke problemen er zijn. Ook je kind(eren) doen mee. We ordenen problemen, denken na over oplossingen en stellen doelen. Deze fase duurt meestal vier tot zes weken.

Stap 2: We gaan met elkaar aan de slag met deze doelen.  We bespreken wat er goed gaat. Maar ook waar het nog niet lekker loopt. We geven jou en je kinderen adviezen en tips over hoe jullie met elkaar problemen op kunnen lossen. 

Stap 3: Met elkaar hebben we gewerkt aan oplossingen. Maar hoe zorg je ervoor dat het goed blijft gaan? In deze fase helpen we jou hierbij.  

Ik zat al een tijd lang met mijn zoon van acht in een negatieve spiraal. Wij botsen nogal. Ik werd er ongelukkig van, maar wist niet hoe ik eruit moest komen.

Moeder

Aanmelden

Meer informatie over ambulante begeleiding voor schoolgaande kinderen?  Neem contact op met het Team Aanmelding & Advies van Elker.