Print pagina

Wanneer problemen ingewikkeld zijn, is FACT Jeugd aan zet

Psychische, psychiatrische of verslavingsproblemen: ze kunnen grote gevolgen hebben voor het leven van je zoon of dochter. Je kind kan vastlopen met werk of school en zelfs op straat belanden. Het FACT-jeugdteam helpt dan. Zelfs wanneer je kind niet voor hulp openstaat. FACT Jeugd zorgt ervoor je kind weer op eigen kracht verder kan.

Wat is FACT Jeugd?

Problemen van kinderen of jongeren zijn soms zo ingewikkeld dat de hulp van één organisatie tekort schiet. Daarom is er FACT Jeugd. Hierin werken verschillende instanties samen. Met elkaar organiseren we rondom elk probleem de beste oplossingen. De één biedt bijvoorbeeld psychische hulp of gedragstherapie, de ander hulp bij verslaving of schulden. Eén van de specialismen van FACT Jeugd is om jongeren die eigenlijk liever geen hulp willen, toch te helpen.

Wanneer FACT Jeugd?

FACT Jeugd is er voor kinderen en jongeren tot 23 jaar die meerdere problemen ervaren in hun leven. Ze hebben vaak psychische, psychiatrische en verslavingsproblemen. Ook kunnen ze problemen hebben met ouders, school of werk. Vaak staan deze jongeren niet (meer) open voor hulp.

Hoe werkt FACT Jeugd?

Stap 1 – Wanneer je zoon of dochter is doorverwezen, volgt een intakegesprek. Hierin bespreken we welke behandeling bij je kind past. Dit hangt af van de problemen die je zoon of dochter ervaart. Samen met je kind stellen we een behandelplan op. Als ouder kun je hierbij betrokken worden.

Stap 2 - Je zoon of dochter krijgt een vaste hulpverlener. De hulpverlener is er voor gesprekken en begeleiding. De hulpverlener organiseert ook hulp op het gebied van bijvoorbeeld zorg, wonen, dagbesteding, werk en financiën.

Stap 3: Wanneer de problemen onder controle zijn, kijken we hoe we verder gaan.

Wanneer dat nodig is, kun je als ouder ook hulp krijgen. Bijvoorbeeld ondersteuning of coaching bij de opvoeding.

"Bij FACT zitten mensen die mij persoonlijk coachen. En als dat nodig is, kan ik snel naar de psychiater voor medicatie. Ook kan ik mijn verleden verwerken met de gedragstherapeut."

18-jarig meisje

Alles heeft nu meer een plekje gekregen.

Pleegzorg

Aanmelden

Het lokale wijkteam, de huisarts, medisch specialist of een professional van Centrum Jeugd en Gezin kunnen kinderen of jongeren verwijzen naar FACT Jeugd.

Meer informatie over FACT Jeugd? Neem contact op met het Team Aanmelding & Advies van Elker.

Feit: FACT is er wanneer het nodig is. Geen kantooruren, geen bureaus, geen formulieren.