Print pagina

Elker helpt je kind om jouw scheiding een plek te geven

Wanneer je gaat scheiden, dan is dat een ingrijpende gebeurtenis. Zeker voor je kind. Er verandert opeens veel in zijn leven en dit kan invloed hebben op de ontwikkeling. Met de coaching Dappere Dino’s helpt Elker  jonge kinderen om de scheiding te verwerken.

Wat is Dappere Dino's?

Dappere Dino’s helpt jouw kind om jouw scheiding te verwerken. In het programma leert je kind onder andere omgaan met de veranderingen tijdens en na scheiden. Dappere Dino’s richt zich op het bevorderen van de mentale weerbaarheid van kinderen. In het programma speelt de handpop, een groepsdino met de naam Rex een centrale rol.

Wanneer Dappere Dino's?

Dappere Dino’s is er voor kinderen van 6 tot 8 jaar. Het gaat om kinderen die een scheiding meemaken of die een scheiding hebben meegemaakt.

Hoe werkt Dappere Dino's?

Stap 1: Dappere Dino’s start met een telefonische intake met ouders. Daarna volgt een informatiebijeenkomst voor alle ouders.

Stap 2: Je kind gaat naar de Dappere Dino groep. De groep komt twaalf keer bij elkaar. Je kind praat over zijn/haar gevoelens en problemen en ontdekt dat hij/zij  niet de enige is die een scheiding meemaakt. Je kind oefent spelenderwijs om stap voor stap goede oplossingen te vinden voor de problemen die hij/zij tegenkomt.

Stap 3: Na afloop van het traject volgt er een evaluatie voor alle ouders.

Wat je kind bij de Dappere Dino’s bespreekt, blijft vertrouwelijk. Behalve wanneer er punten zijn die met ouders besproken moeten worden.

Dit is Rex, die zal bij alle bijeenkomsten aanwezig zijn. Zijn ouders zijn ook gescheiden en hij praat hier graag met de kinderen over. Ook al vindt Rex het best een beetje spannend.

Aanmelden

Je kunt op naam van je kind een verwijzing vragen via de huisarts, Centrum voor Jeugd en Gezin of het sociale wijkteam. Bij een verwijzing zijn er geen kosten voor je. Dit geldt ook wanneer je een beschikking van de rechtbank hebt.

Meer informatie over Dappere Dino's? Neem contact op met het Team Aanmelding & Advies van Elker.

Feit: Dappere Dino’s is een vertaling en bewerking van het Children Of Divorce Intervention Program (CODIP) ontwikkeld door JoAnne Pedro-Caroll, Ph.D.