Print pagina

Geen omgang meer met je kinderen na de scheiding? Elker biedt ondersteuning

Een scheiding heeft grote impact op je gezin. Soms kan het gebeuren dat je hierdoor geen contact meer hebt met je kind(eren). Omdat je kind geen contact meer met jou wil of omdat contact wordt tegengehouden. Ook kan het zijn dat de rechter besluit dat je geen omgang met je kinderen mag hebben. Hoe ga je hier mee om en hoe geef je dit gemis een plekje? Elker biedt ondersteuning.

Wat is begeleiding voor ouder zonder omgang?

Bij Elker vinden we dat iedere ouder het recht heeft om contact te hebben met z’n kinderen. Door verschillende oorzaken kan dit soms (tijdelijk) anders lopen. Ook wanneer je als ouder je kind niet meer mag zien, blijf je ouder. Met de begeleiding van Elker leer je omgaan met deze situatie, het gemis van je kind(eren) en jouw rol als ouder op afstand.

Wanneer begeleiding?

Dit traject is er voor ouders van minderjarige kinderen die na de scheiding (tijdelijk) geen contact meer hebben met hun kinderen.

Hoe werkt de begeleiding?

Wanneer je bent aangemeld, nemen we binnen vijf dagen contact met je op om een afspraak te maken. De begeleiding bestaat uit ongeveer vijf gesprekken. Hierin ga je met een professional van Elker aan de slag met:

  • Jouw emoties en de verwerking en acceptatie van de situatie
  • Het gemis van je kind(eren) een plek geven
  • Vormgeven van jouw rol als ouder op afstand

"Het is op dit moment niet mogelijk om contact te hebben met mijn dochter terwijl ik dat heel graag wil. Dat frustreert enorm. Iemand die met me meedenkt hoe met deze situatie om te gaan helpt me."

Moeder 14-jarig meisje

Aanmelden

Je kunt jezelf rechtstreeks, zonder verwijzing, aanmelden bij Elker. De begeleiding kost dan €75,00 per gesprek (1 uur). Wanneer je een verwijzing krijgt via huisarts, Centrum voor Jeugd en Gezin of het sociale wijkteam, heb je geen kosten. Dit geldt ook wanneer er een beschikking is van de rechtbank.

Meer informatie over begeleiding voor ouders zonder omgang?  Neem contact op met het Team Aanmelding & Advies van Elker.