Print pagina

Een steuntje in de rug als het even niet meer gaat

Soms kan je zoon of dochter een extra steuntje in de rug gebruiken. Omdat het op meerdere vlakken even niet meer gaat. Bijvoorbeeld omdat er problemen zijn thuis of op school. Of omdat je kind worstelt met zelfvertrouwen en sociale contacten. De jongerencoaches van Elker leren jongeren hoe ze hun situatie op eigen kracht kunnen verbeteren.  

Wat is ambulante jongerenhulp?

Een jongerencoach helpt je zoon of dochter bij zaken zoals dagstructuur, omgaan met instanties of het krijgen van meer zelfvertrouwen. Dit doen we op een coachende manier. Dit betekent dat we je kind helpen om problemen op eigen kracht op te lossen. Zo leert je zoon of dochter om zelf verantwoordelijkheid te nemen. De hulp vindt zoveel mogelijk plaats in de omgeving van je kind: thuis, op school, maar ook op straat. 

Wanneer ambulante jongerenhulp?

De jongerencoach is er voor jongeren van 12 tot 23 jaar die problemen ervaren op verschillende gebieden. Dit kunnen problemen zijn in het gezin of met school, werk en vrije tijd. Jongeren kunnen thuis wonen of nog op zichzelf.

Hoe werkt ambulante jongerenhulp?

Binnen vijf dagen na de aanmelding nemen we contact op met je kind. We maken een eerste afspraak en je zoon over dochter krijgt meer informatie over de coaching.

 

Stap 1: Je kind brengt met de coach in kaart welke problemen hij ervaart. Het is belangrijk dat je kind zelf aangeeft hoe hij deze problemen op wil lossen. De coach kan jou als ouder hierbij betrekken.

Stap 2: De coach bezoekt je kind regelmatig. Hij bespreekt hoe het gaat en waar je kind tegenaan loopt. Waar mogelijk houdt Elker jou als ouder op de hoogte van de voortgang.

Stap 3: Na maximaal 6 maanden ronden we de coaching af. We bespreken de resultaten en kijken hoe we verder gaan.

Verwijzing

Meer informatie over ambulante jongerenhulp?  Bekijk de folder of neem contact op met het Team Aanmelding & Advies van Elker.

"Ik had geen zin om naar school te gaan. En thuis was er alleen maar ruzie. Dankzij de jongerencoach van Elker heb ik geleerd hoe ik beter met mijn problemen om kan gaan. Hierdoor gaat het thuis én op school een stuk beter."

16-jarig meisje

Ambulante Jongerenhulp

Ambulante Jongerenhulp

Feit: Alleen als ouders en jongeren het gevoel hebben dat je hun vraag hoort en serieus neemt, heb je een basis om verder samen te werken.