Activiteiten

Online training: LVB en opgroeien bij pleegouders

Startdatum: 28 okt 2021 19:30
Einddatum: 28 okt 2021 21:30
Locatie: Online

Heb je een pleegkind thuis dat snel boos is of een kort lontje heeft? Een pleegkind dat van te voren zegt: “ja hoor, dat kan ik” en bij wie het vervolgens niet lukt? Een pleegkind dat zich thuis kan afdrogen en aankleden, maar na een zwemles niet? ”Ja, dat ga ik doen” zegt en het vervolgens vergeet?

Ouders van je pleegkind die toch elke keer tegen de afspraken in grote cadeaus meenemen of je pleegkind beloftes doen waarvan jij weet dat ze niet nagekomen kunnen worden?

Herken je dit? Weet je hoe je ermee om kan gaan? Begrijp je waar gedrag vandaan komt, wat werkt en wat werkt niet? 

Licht verstandelijk beperkt en opgroeien bij pleegouders. Een dubbele uitdaging, voor allebei!

Opvoeden van een kind met een licht verstandelijke beperking is speciaal opvoeden. Voor ouders met een licht verstandelijke beperking is het opvoeden van een kind vaak niet makkelijk. Pleeggezinnen bieden voor deze groep een alternatief, als thuis wonen niet langer kan. Van pleegouders vraagt dit inzicht en voor hen vormt het een uitdaging om een kind met een licht verstandelijke beperking de opvoeding en ondersteuning te bieden die het nodig heeft. Daarnaast vraagt het van pleegouders kennis en begrip voor de licht verstandelijke beperking van de ouders van hun pleegkind. Dus, een dubbele uitdaging!

Deze bijeenkomst geeft een update van de kennis over een licht verstandelijke beperking. We kijken  welk effect het heeft op de ontwikkeling, het gedrag en de omgeving. Daarbij is er ruimte om ervaringen uit te wisselen. Er wordt stilgestaan bij het werken met communicatie en opvoedvaardigheden en wat de plek is van de ouder in het leven van het kind.

 

Aanmelden

Meld je aan via onderstaand formulier.

Aanmeldformulier online trainingen