Activiteiten

ONLINE Basistraining hulp voor professionals bij complexe scheidingen

Startdatum: 8 mrt 2021 09:00
Einddatum: 22 mrt 2021 09:00
Locatie: Digitaal

Tijdens deze basistraining verwerf je als hulpverlener kennis en vaardigheden waarmee je je professionaliteit rond scheiding zult vergroten.

Onderwerpen zijn o.a. het inschatten van de mate van het conflict, aangrijpingspunten om met de mate van conflicten om te gaan, de-escalerende technieken bij conflicten, gesprekshouding en vaardigheden, kennis van schadelijke factoren voor kinderen en kindsignalen bij conflicten.

Tijdens de training wordt veelal interactief gewerkt om je te helpen zo effectief mogelijk informatie te verwerken en eigen te maken. Naast enkele voorbereidingsopdrachten die van belang zijn tijdens de training is er ook ruimte voor inbreng van eigen casuïstiek.

De afdeling Hulp bij Scheiding van Elker heeft de afgelopen twee jaar op verzoek van verschillende organisaties in en buiten de provincie deze training ontwikkeld en uitgevoerd. Omdat het overgrote deel van de deelnemers deze veelal interactieve training aanbeveelt aan collega hulpverleners, bieden we deze voor het eerst ook aan op basis van een open inschrijving.

Informatie

Data: maandag 8 en 22 maart 2021 van 9:00-17:00 uur
Locatie: digitaal
Studiebelasting: 5 uur
Registratiepunten: 21 SKJ punten
Kosten 390 euro p.p. inclusief werkmap
Er wordt geen BTW in rekening gebracht.

Deelnemers ontvangen een certificaat wanneer beide dagen zijn bijgewoond en de huiswerkopdrachten zijn uitgevoerd.  

Wil jij dus je kennis en vaardigheden bij vaak lastige problemen rond scheiding en de effecten die dit heeft op de kinderen en omgeving vergroten, meld je dan aan voor deze basistraining. Voor meer informatie en aanmelden, neem contact op met Thea Haveman via t.haveman@elker.nl 

Deze training biedt Elker ook in company aan.