Activiteiten

Informatieavond Gezinshuisouder worden

Startdatum: 13 sep 2022 20:00
Einddatum: 13 sep 2022 21:30
Locatie: Elker Jeugdhulp & onderwijs
Cantersveen 4
9753 KK Haren

Zie jij het opvoeden van kinderen met complexe problemen als een uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Het aantal gezinshuizen in Nederland groeit. Dit komt omdat we kinderen die door omstandigheden niet thuis kunnen wonen, zoveel mogelijk in een gezinssituatie willen laten opgroeien. Een gezin is niet standaard, daarom zoeken we gezinshuisouders in alle soorten, maten en samenstellingen.

Wat is een gezinshuis?

Een gezinshuis is een kleinschalige vorm van jeugdhulp voor kinderen die (tijdelijk) niet thuis bij hun ouders, in een pleeggezin of  niet zelfstandig kunnen wonen. De kinderen en jongeren wonen bij jou in huis en worden hiermee onderdeel van jouw gezinsstructuur en gezinscultuur. Het is belangrijk dat de ouders en het (familie)netwerk een passende plek houden in het leven van het kind of de jongere. 
Als gezinshuisouder streef je ernaar om de kinderen en jongeren te laten profiteren van gewone aspecten van het gezinsleven en van de bescherming en geborgenheid die een gezin biedt. Je werkt samen met het zorgteam rondom het kind of de jongere.

Professionals met behandelervaring: behandelgezinshuis

We zoeken ook professionals met behandelervaring die als gezinshuisouder aan de slag willen in hun eigen behandelgezinshuis. Behandelgezinshuizen bieden kortdurende behandeltrajecten. Meestal in intensieve samenwerking met andere partijen en het eigen netwerk van de jongeren of kinderen.

Wil je hier meer over weten?  Denk je dat het iets voor jou is? Wij vertellen je er graag meer over!

Kom naar de informatieavond op 13 september van 20.00 - 21.30 uur bij Elker Jeugdhulp & onderwijs. Locatie:  Cantersveen 4 in Haren.

Aanmelden kan nu!

Meld je aan via partnervan@elker.nl / of bel 06 - 21387931 (ook als je meer informatie wilt of graag een vrijblijvend gesprek met ons inplant)